Leonora LL en haar nakomelingen

Elegant-dochter, de preferente prestatie sport keurmerrie Leonora LL was Volande’s één na laatste veulen. Deze Grande Dame is inmiddels de twintig jaar gepasseerd en heeft eens een belangrijke rol gespeeld in de fokkerij op Landlust. Laurie reed haar binnen één jaar naar de M1-dressuur met zeven winstpunten en daarmee verdiende deze Gelderse merrie het keurpredikaat.

_DSC5717

Nakomelingen:

Haar eerste veulen is de Dublin-dochter, Ragna LL. Zij is inmiddels keur sport en wordt op Landlust eveneens ingezet voor de fokkerij.

Haar tweede veulen was de Walser-zoon, Sirius die net na de MKZ-crisis overleed aan koliek.

Vervolgens kreeg zij drie nakomelingen van de keurhengst Parcival, de sterruin Ulysses LL met Chantal M2-dressuur, L-springen en -samengesteld. Inmiddels staat hij al enige tijd op stal bij Martine van Drumpt. Ze is succesvol met hem in de dressuur gestart en draait ook voor een crossles haar hand niet om. Kortom, Ulysses heeft het getroffen met haar. Na hem volgden de elite sportmerrie Vita est Bella LL en de elite sportmerrie Amelia LL, beide gebruikt als fokmerrie nu.  Hieronder op volgorde van leeftijd op de foto:

Inmiddels is Laurie, na het behalen van een winstpunt in de klasse Z1, gestopt met het op wedstrijd uitbrengen van Amelia LL. Hoewel geen gemakkelijke dame om mee op wedstrijd te gaan vanwege haar kijkerigheid, beschikte ze wel over heel veel loop- en werklust. De combinatie reed bijna altijd in de prijzen. Als zevenjarige hebben we Amelia voor de eerste keer aangeboden op de keuring. Ze kreeg niet alleen het ster- en vervolgens het keurpredikaat, maar mocht tevens naar de NMK en werd daar in de finale vijfde. Inmiddels is ze ook PROK en werd met het behalen van dat certificaat elite. Ze heeft ons al drie veulens geschonken.

Na het Parcival-drietal werd Leonora gedekt door Vitens, de hieruit geboren Belle Bicolore, was een plaatje van een veulen, maar werd als jaarling dodelijk getroffen door de bliksem.

Daarna werd Casantos als vaderpaard gebruikt. Het hieruit geboren merrieveulen Ciao Bella LL wordt momenteel uitgebracht in de Z1-dressuur.

_DSC2747

Ciao Bella LL ging in 2012 eveneens naar de keuring en ook zij werd ster verklaard!

Inmiddels heeft Leonora ook twee merrieveulens gebracht van de hengst Jazz, Dancing LL. Zij kreeg op de keuring een eerste premie en is inmiddels zadelmak gemaakt. Dit ging ondanks de reputatie van haar vader heel eenvoudig en makkelijk! Helaas was zij door een ongeval in de trailer tijdelijk ongeschikt voor de sport en besloten wij haar in te zetten als fokmerrie. Inmiddels heeft ze een heel mooi hengstveulen van Danser op de wereld gezet.

SONY DSC

 

In 2011 werd Griffin LL v.Olivi geboren. Hij had een slechte start omdat zijn darmpek bleef zitten, maar herstelde gelukkig goed genoeg om mee te kunnen doen op de keuring in Hengelo. Daar kreeg hij een eerste premie

Eigenlijk was Leonora al met pensioen, maar ze was nog zo druk met veulens en ze zag er nog zo goed uit dat we haar toch nog een keer hebben laten dekken en dit resulteerde in 2014 in een hengstveulen van Chagall, Jaromir LL. Vervolgens werd ze vlot dragend van Dorado

_DSC4061

 

Van Dorado heeft Leonora LL in juni een hengstveulen gekregen, Koen LL. Daarna hebben we haar niet meer laten insemineren en geniet ze opnieuw en deze keer definitief van haar pensioen.
_DSC5704