Petunia LL en haar nakomelingen

Met Petunia LL Walser x Fleur keur prestatie van Goudsmid, in de wandelgangen Petje, is Laurie begonnen bij de paarden. Ze heeft haar zelf zadelmak gemaakt, hetgeen probleemloos verliep, zoals natuurlijk hoort bij een Gelders paard! Als vijfjarige liep Petunia verdienstelijk in de Z1, ook het aanleren van de galopchangementen in het daarop volgende jaar ging heel makkelijk. Uiteindelijk kon ze wissels om de drie springen. Toch is ze nooit in het ZZ-Licht uitgebracht, omdat wij zelf vonden dat zij daarvoor het laatste aan kwaliteit miste.

In het springen bracht ze het tot de klasse M. Samengesteld wedstrijden vond ze ook heel leuk, tot de waterbak! Ze had een hekel aan natte voeten en liet zich nog met geen tien man in het water duwen (proefondervindelijk).

Petunia liep als veulen mee op de NMK, maar kon later het sterpredikaat niet halen. De jury vond haar te ouderwets. Hoewel wij uit principe liever niet fokken met een paard zonder predikaat, zijn wij altijd zo onder de indruk geweest van de werklust en het goede karakter van Petunia, dat zij inmiddels een van de vijf fokmerries van Landlust is.

Nakomelingen:
Laurens LL is een zoon van de Gelderse hengst Wilson en geboren laat in de zomer van 2016. Vervolgens is Petunia geïnsemineerd met Hennessy, maar ze heeft helaas niet gehouden. 
p1010244
dsc05855-68
Kamille LL zag het levenslicht in mei 2015 en wat een leuk merrieveulen, een eerste klas blikvanger, even lief als dat ze brutaal is. Met haar zijn we naar de Nationale Dag van het Gelders Paard geweest en hier behaalde zij een eerste premie
_DSC1030 _DSC1034
Eind april kreeg Petunia een zoon van Barosso. Een superleuke vos met vier witte benen en een bles, die voortaan als Joepie LL door het leven gaat! Petunia is nu drachtig van Fivestar.
_DSC0077
In mei 2012 heeft Petunia het leven geschonken aan een merrieveulen van Olivi. Ze kreeg net als haar moeder een bloemennaam: Helianthe LL. De bedoeling is dat zij als fokmerrie haar moeder gaat vervangen in de toekomst, maar eerst gaat ze worden uitgebracht in de sport.
Hier speelt ze voor haantje de voorste!
DSC04030
In 2010 werd Flintstone geboren, een zoon van Alexandro P
en verkocht aan Laurie
Geboren in 2008, Duizendschoon prok v.Spielberg en inmiddels verkocht aan een enthousiaste amazone.