Vita est Bella LL en haar nakomelingen

Vita est Bella LL (Parcival x keur preferente sportmerrie Leonora LL van Elegant) bezocht voor het eerst een keuring van het KWPN als zevenjarige. In Didam slaagde ze met goed gevolg voor haar Ibop. Een paar maanden later werd ze op dezelfde locatie ster verklaard. Tijdens de Nationale Dag van het Gelders Paard werd ze keur en kreeg vervolgens twee keer een uitnodiging voor de NMK.

 

Ook in de sport deed ze het prima, want Laurie mocht M2 met haar starten en verdiende al meerdere keren een uitnodiging voor deelname aan de regiokampioenschappen.

 

 

Fokkerij en sport gaan in onze optiek niet zo heel goed samen en daarom hebben we besloten Vita uit de sport te halen en in te zetten als fokmerrie. Inmiddels was ze ook PROK-gekeurd en goed bevonden, dus werd het keurpredikaat veranderd in elite. Vita valt vooral op door haar bijzonder sterke achterbeengebruik, expressieve voorbeen en chique hoofd.

Nakomelingen:

In 2016 werd Vita est Bella LL in combinatie met de hengst Ferguson moeder van Luciano LL. Een veulen met een duidelijk Gelderse opdruk, goede manier van bewegen en een fijn, nuchter karakter. Dit hengstveulen is in november verkocht en verhuisd naar Noord-Holland.

dsc04816-75

 

In 2015 werd uit Vita est Keira Bella LL geboren uit Vita. Een zeer mooie blikvanger met extra beweging. Op de Fokdag in Terschuur kreeg ze een eerste premie.

_DSC5819

 

In 2014 heeft Vita een dochter gekregen van Eye Catcher. Deze Julietta LL heeft duidelijk Gelderse looks  en beviel ons zo goed dat we Vita opnieuw hebben laten dekken door Eyecatcher.

SONY DSC

 

In mei 2013 kwam een hengstveulen van Davino VOD ter wereld, een replica van zijn vader. We zijn er heel blij mee. Hopelijk groeit hij gezond en groot op! Inizio LL is inmiddels verkocht richting Noord-Holland

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC SONY DSC

In mei 2012 werd Honora LL geboren, een volle zus van Gaspari, dus ook een dochter van Charmeur. Met stip de favoriet van Teus. Ik kan van haar eigenlijk geen foute foto maken!

Ze is mee geweest naar de Nationale Dag van het Gelders Paard en behaalde daar een eerste premie

Najaar 2012

In de zomer van 2015 is Honora LL naar de keuring geweest, waar ze eerst ster werd en vervolgens voorlopig keur.

_DSC6814

In 2011 kwam Charmeur-zoon Gaspari ter wereld, een echte blikvanger. Ook voor 2012 verwacht Vita weer een veulen van Charmeur.

Gaspari LL in het najaar van 2012 (Griffin LL staat rechts van hem)

In 2010 werd in combinatie met Ultimo de vosmerrie Fantasia LL geboren, een echte ballerina

 

Inmiddels is deze merrie uitgegroeid tot een fantastisch rijpaard en verkocht aan Fleur Berentsen in Driel. Zij heeft er al de nodige prijzen mee gewonnen!
DSC06921