Korte kennismaking

Over het wel of niet maken van een website heb ik heel lang moeten nadenken. Immers er zijn er al heel veel en wat voegt een website over de bezigheden van de familie Jansen dan nog toe? Toch is internet wel het medium om iedereen te bereiken en daarmee een makkelijke manier om duidelijk te maken welke diensten wij, de bewoners van Landlust, kunnen aanbieden.

Eerst even een korte kennismaking. Mijn naam is Gemma Jansen. Inmiddels ben ik de vijftig gepasseerd en stam daarmee volgens mijn altijd aardige kinderen uit de prehistorie. Samen met mijn echtgenoot Teus ben ik woonachtig in het mooiste dorp van de Betuwe: Zoelen, op het paarden- en jongveeopfokbedrijf Landlust. Toen ik op zoek was naar een partner en een kikker op zijn neus kuste, veranderde deze weliswaar niet in mijn prins op het witte paard, maar wel in een aardige boer op een blauwe tractor. Inmiddels zijn we al ruim dertig jaar, meestal gelukkig, getrouwd, dus niks mis mee! Samen hebben we vier inmiddels volwassen kinderen, twee dames en twee heren. In hun jeugd reden zij allemaal pony of paard.  De zonen zijn daarmee gestopt toen zo rond hun zestiende jaar scooters, tractoren en meisjes zoveel aandacht begonnen op te eisen, dat de paarden als vanzelf uit beeld verdwenen. De oudste dochter heeft het druk met haar gezin en haar werk. De jongste dochter rijdt nog als enige. De liefde voor het paardrijden heeft zij overigens van geen vreemde. Zelf heb ik gereden van mijn zevende tot mijn vijftigste jaar. Toen werd ik dermate gehinderd door de zwaartekracht (lees:overtollige kilo’s) dat ik het niet meer eerlijk vond voor mijn paard. Ik had natuurlijk ook kunnen proberen af te vallen, maar stoppen met rijden ging sneller.

Op onze veehouderij bevinden zich, naast voornamelijk zwartbont jongvee, ook verschillende paarden. Daarvan wordt een aantal door Laurie, voor diverse eigenaren, in de sport uitgebracht. En natuurlijk hebben onze eigen fokpaarden er een stal. Jaarlijks worden op dit bedrijf een paar veulens geboren. Natuurlijk in de hoop ooit de tweede Totilas op stal te krijgen. Tot die tijd proberen we fijne gebruikspaarden te fokken, waarmee andere mensen plezier hebben.

DSC07109

Naast mijn liefhebberij voor paarden is schrijven al sinds mijn vroegste jeugd mijn tweede hobby. Talloze gedichten en verhalen heb ik geschreven met soms iets meer en soms iets minder succes. Sinds halverwege de jaren negentig schrijf ik met veel plezier verhalen voor twee paardenbladen, de In de Strengen en de Paard & Sport. Wekelijks doe ik ook verslag van de paardensport in de regio in de kranten van uitgeverij BDU en De Gelderlander. Het leuke van mijn werk is, dat ik mijn twee favoriete liefhebberijen kan combineren. Nadeel is dat het soms heel veel tijd kost en ik dus regelmatig een huishouden heb van Jan Steen (overigens heette mijn overgrootvader echt zo!).

Nakomelingen (op volgorde van leeftijd):

Chantal, werkzaam bij verschillende huisartsenpraktijken als praktijkondersteuner psychische gezondheidszorg en moeder van Frank en Thijs. Hier samen met partner Michel van Haaften.

dsc00366
Laurie, werkzaam als allround amazone/instructrice, samen met partner Niels van de Berg
DSC08466

 

Jan-Justin, werkzaam als ZZP-er, een enthousiast voetballer en voorzitter van SCZ, samen met partner Maike de Jong

_DSF1961

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

David, onze jongste en sinds januari 2016 werkzaam als ZZP-er met een eigen bedrijf  voor Agriservice. Hier met zijn troeteldier!

DSC00983