Tekst & Foto’s GJ

Teksten

Met mijn jarenlange interview- en schrijfervaring, voor onder meer de In de Strengen, De Hoefslag, Paard en Sport, enkele BDU-bladen en De Gelderlander, denk ik je ook te kunnen helpen met het op schrift stellen van persoonlijke of zakelijke verhalen.  Voor huishouden, taarten bakken, verstelwerk en rekenen hoef je bij mij niet aan te kloppen, want daarin ben ik hopeloos, maar teksten schrijven is wel mijn ding. Dus die kan ik voor iedereen op maat, verzorgen.

Voor Gemma Jansen teksten kunt u bellen naar
06 24855351 of mailen naar gemmajansen@planet.nl

Dit telefoonnummer of emailadres kan ook worden gebruikt om wedstrijduitslagen door te geven voor de Stad Tiel, Nieuwsblad Geldermalsen of de Culemborgse Courant. Uitslagen van in de regio gereden wedstrijden krijg ik altijd thuisbezorgd via de organiserende secretariaten, maar dit geldt helaas niet voor wedstrijden verder van huis. Uiteraard zie ik regelmatig uitslagen van ruiters op Facebook voorbijkomen, maar er gaan ook dagen voorbij dat ik amper op FB kijk. Dus vind je het leuk om in de krant te komen, geef dan aub even je uitslag van verder weg door per telefoon of email of via een persoonlijk bericht op FB!

Foto’s 

Foto’s maken doe ik al vanaf mijn vroegste jeugd. In de verschillende vakanties pikte ik de camera van mijn ouders in en maakte overal foto’s  van. Een dure aangelegenheid, want toen moesten de rolletjes nog ontwikkeld worden bij de fotograaf. Geen wonder dus dat na wekenlang kostbaar geklikklak mijn wanhopige ouders de camera verstopten en ik weer klaar was als fotograaf.

Wie overigens denkt dat het fotograferen me nu makkelijk afgaat, heeft het mis. Belichting, diafragma, iso en witbalans, blijf ik lastige materie vinden, dus er gaat nog heel veel fout. Maar gelukkig kan ik met de komst van de digitale camera’s de foute plaatjes meteen weggooien en het nog een keer opnieuw proberen. Soms is het alleen maar belangrijk om op het goede moment een camera, wat voor een dan ook, bij je te hebben, om die ene onvergetelijke foto te schieten. Dat geldt voor iedereen, dus gewoon doen!

Regelmatig bezoek ik dressuur- en springwedstrijden of andere paardgerelateerde evenementen. Meestal heb ik mijn camera bij me en maak dan verschillende foto’s van de deelnemende ruiters en hun paarden. Deze foto’s of een selectie daarvan worden gepubliceerd op mijn Facebookpagina, Gemma Jansen Photos.

Mijn foto’s kunnen worden bekeken, maar eventueel ook worden besteld. Het internetformaat met logo is voor particulier gebruik op FB gratis, maar deze foto’s mogen nooit worden geplaatst zonder mijn logo (ook niet bewerkt als profielfoto)! Voor commercieel gebruik, dus op een zakelijke website of dito Facebookpagina reken ik een klein bedrag per geplaatste foto. Voor een rechtenvrij exemplaar in afdrukresolutie vraag ik eveneens een bescheiden vergoeding.  Immers mijn camera’s en objectieven waren ook niet gratis. 

Dankzij het Nederlandse in de wet vastgelegde auteursrecht ben ik voor wat betreft mijn foto’s maar ook teksten de enige die zeggenschap heeft over de wijze waarop en de voorwaarden waaronder mijn werk wordt gebruikt of geëxploiteerd!

Natuurlijk ga ik uiterst zorgvuldig om met het plaatsen van foto’s van personen op deze website of op  mijn Facebookpagina’s, mocht de publicatie toch tegen je zin zijn, dan kun je dit eveneens aangeven op het hierboven vermelde mailadres en zal ik de betreffende foto verwijderen.

Voor Gemma Jansen foto’s kunt u bellen naar
06 24855351 of mailen naar gemmajansen@planet.nl

SONY DSC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>